81-годишен севлиевец даде 8 850 лв. на измамник

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Снимката е илюстративна. Pixabay

81-годишен севлиевец е бил измамен с 8 850 лв. Сигналът е получен в РУ Севлиево на 23 октомври 2018 г., съобщават от МВР Габрово.

На 22 октомври 2018 г. около 11:00 часа  неизвестно лице звъни на възрастния човек и го заблуждава, че трябва да помогне в акция на полицията за залавяне на престъпна група. Измамната схема е печално известна – лицето трябва да даде наличните си парични средства, които да послужат за залавяне на измамници.

В РУ Севлиево е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл.209, ал.1 от НК.

ВНИМАНИЕ! От полицията напомнят, че държавните институции не събират пари на ръка, а искането на пари по телефона е категоричен знак за измама!

ПОЛЕЗНО

Как да се предпазите от телефонни измами (ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ)


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Крими

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.