Трима души са загинали при пожари в област Габрово само за седмица

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Трима души са загинали при пожари в област Габрово само за изминалата седмица от 30.11. до 4.12.2020 г., алармират от Пожарната в Габрово.

Първият инцидент е бил в град Севлиево на 30 ноември 2020 г., при който в следствие на пожар живота си загубиха майка и син. На 3.12.2020 г. при пожар в къща в град Трявна е загинала възрастна жена.

За периода от 23 ноември до 4 декември 2020 г. е имало още 5 пожара със значителни загуби – в гъбарник в Габрово на 25 ноември, в магазин в Дряново на 26 ноември, в сервиз за бяла и черна техника в Севлиево на 27 ноември, в къща в Габрово на 30 ноември, в къща в село Валевци на 1 декември.

За същия период в област Габрово са възникнали още 19 пожара без големи материални загуби, но свързани с отоплителния сезон. 7 пожара са причинени от непочистени комини, а 12 пожара са били в отпадъци или контейнери за битови отпадъци, където неправилно се изхвърлят горими отпадъци и жарава от отоплителни уреди на твърдо гориво.

РДПБЗН – Габрово апелира за повишено внимание през отоплителния сезон, като особено внимание да се обръща на по-възрастната част от населението.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Крими

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.