Дете почина след падане от виадукт в Габрово, доведеният му баща заплашва три часа със самоубийство (ОБЗОР)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Снимката е илюстративна. Pixabay

Статията е обновена на 3 юли 2019, 21:00 ч.

Тяло на дете е открито под виадукт на околовръстния път на Габрово, на който мъж се е готвел да се самоубие, съобщават от МВР Габрово. Процесуално-следствените действия продължават и към момента. Разследването по случая се провежда под наблюдението на Окръжна прокуратура Габрово.

Около 6:30 часа тази сутрин в Областна дирекция на МВР – Габрово е получен сигнал, че мъж се гласи да скочи от виадукт на околовръстния път на Габрово. Към мястото незабавно са насочени екипи на МВР, Спешна помощ, Гражданска защита и Пожарна безопасност. Около 10:00 часа мъжът е убеден да се изтегли от опасното място. Той е задържан в ареста на районното управление на град Габрово. В момента с него работят криминалисти, медици и психолози от Института по психология на МВР.

При първоначалния оглед в местността под виадукта обаче полицаите се натъкват на тялото на детето.

От МВР Габрово не съобщават повече подробности за инцидента, но са потвърдили за информационна агенция „Фокус“, че мъжът е хвърлил детето и след това е заплашил да се самоубие, посочва се в съобщение на сайта на „Фокус“.

От Нова телевизия посочват, че 31-годишният баща е хвърлил 5-годишния си син и заплашил да скочи след него. Драмата се развива на виадукта на обходния път на Габрово в посока Севлиево. Приятелката на мъжа е била в неизвестност, но е открита невредима.

От  bTV пишат, че мъжът е доведен баща на починалото дете. „100 вести“ също пише, че мъжът е пастрок на момчето. (На брифинг в ОД МВР Габрово на 4 юли 2019 г. прокурор Надежда Желева от Окръжна прокуратура – Габрово уточни, че става дума за биологичния баща на детето – бел. ред.). С майката на детето живеели на семейни начала от дълги години. В кварталния магазин определят мъжа и детето като проблемни клиенти – продължават разказа си от bTV. Според Дирекция „Социално подпомагане“ – Габрово семейството е имало много добри условия на живот. В семейството обаче е имало проблеми през последните месеци, гласи непотвърдена още информация. От медията споделят подробности и за фаталните часове тази сутрин – сигналът в полицията е бил за давещо се дете. При пристигането на полицията на място мъжът първоначално е направил самопризнания – информацията отново е непотвърдена, уточняват от bTV. Той е заплашвал, че ще се самоубие. Полицаите три часа го разубеждават. След задържането му мъжът е сменил версията си за случилото се и в момента твърди, че двамата с детето са гледали звездите, когато то се е подхлъзнало и паднало от парапета.

РАЗВИТИЕТО ПО УБИЙСТВОТО ЧЕТЕТЕ В СТАТИИТЕ НА ГАБРОВО DAILY ТУК:

Прокуратурата повдигна обвинение в убийство на мъжа, хвърлил дете от мост в Габрово

Бащата, убил сина си, е криминално проявен. Майката е била заплашвана от него


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Крими

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.