Бащата, убил сина си, е криминално проявен. Майката е била заплашвана от него

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Снимката е илюстративна. Pixabay

Окръжна прокуратура Габрово е постановила мярката за задържане на 31-годишния мъж, обвинен в убийството на 5-годишния си син, да бъде удължена до 72 часа. Предстои днес да бъде внесено в съда искане за постоянното му задържане под стража, съобщават от МВР Габрово. Прокуратурата в Габрово повдигна обвинение на мъжа за убийство.

Днес в ОД МВР Габрово директорът на ОДМВР Габрово ст. комисар Борислав Муеров и прокурор Надежда Желева от Окръжна прокуратура – Габрово дадоха брифинг, на който изнесоха допълнителни сведения за инцидента.

На 3 юни около 6:30 часа сутринта в Областна дирекция на МВР – Габрово е получен сигнал, че мъж се гласи да скочи от виадукт на околовръстния път на Габрово. Животът на 31-годишния мъж е спасен след близо три часа беседи, като в последния момент са предприети действия по извеждането му от рисковата зона – външната част на парапета на виадукта над р. Янтра. Впоследствие, в района под моста, е открито тяло на дете. Първоначалната версия на мъжа е била, че детето е паднало само. След проведените оперативно-издирвателни действия и оглед на местопрестъплението, мъжът е направил самопризнания и е задържан. Дейностите по случая дотук са документирани, назначени са експертизи.

Бащата е осъждан за средна телесна повреда. Майката избягала заради заплахи

Мъжът е криминално проявен за кражба и за средна телесна повреда, за което е излежал осъдителна присъда от 8 месеца, съобщи днес на брифинга директорът на ОДМВР Габрово ст. комисар Борислав Муеров. Той поясни, че на 27 юни жената, с която мъжът е живеел на семейни начала, е била обявена за издирване. „Предприети са действия в рамките на общодържавното издирване и е установен контакт с жената. В разговор с разследващите тя е споделила, че не е искала никой да знае къде се намира и не е подавала сигнали в полицията“. Прокурор Надежда Желева от Окръжна прокуратура – Габрово допълни, че майката на хвърленото от моста дете се е страхувала да подаде сигнал срещу мъжа, тъй като е била заплашвана. По думите й проверки са извършени освен на местопроизшествието, на мястото, където е намерено тялото на детето, също в жилището, в което е живеело семейството.

„Към момента имаме достатъчно събрани доказателства, които късно снощи послужиха за привличане на мъжа като обвиняем и то с изключително тежка квалификация на извършеното престъпление. Става въпрос за бащата, който умишлено и по мъчителен за собственото си дете начин го е умъртвил, като го е хвърлил умишлено от висок мост“, обясни тя. Окръжният прокурор уточни, че късно снощи са били проведени разпити на майката на детето и на обвиняемия. „Бяха направени пълни признания от обвиняемия, биологичен баща на детето. (Уточняваме, че първоначално в медии се появи информация, че мъжът не е биологичен баща на детето, а го е припознал – бел. ред.). Към настоящия момент той е с прокурорско задържане до внасяне на искането за взимане на постоянна мярка, което ще бъде направено днес“, посочи Желева. Действията по разследването продължават.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Крими

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.