88-годишна севлиевка хвърли през терасата хиляди левове на измамник

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Полиция. Снимката е илюстративна. Pixabay

88-годишна жителка на Севлиево е станала жертва на телефонна измама на 26 юли, съобщават от ОД МВР Габрово. Възрастната жена е хвърлила през терасата си хиляди левове. Севлиевката е подала сигнал в полицията още същия ден.

Жената е била заблудена от неизвестен, който се е представил за полицейски служител. Той я е уведомил, че дъщеря ѝ се намира в болнично заведение след претърпян инцидент и за лечението ѝ са необходими 30 000 лв.

По време на телефонния разговор е инструктирана да пусне през терасата на жилището си исканата сума. Възрастната жена се е поддала на заблудата и в уговореното време е хвърлила на явилия се там непознат мъж голяма част от парите.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на прокуратурата. Процесуално-следствените действия продължават.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Крими

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.