Поредна телефонна измама! 69-годишна габровка хвърли 5 000 през терасата

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Снимката е илюстративна. Pixabay

69-годишна жена от Габрово е станала жертва на телефонна измама на 27 август 2018 г., съобщават от МВР Габрово. Измамата е осъществена по сценария „съдействие при провеждане на акция за залавяне на телефонни измамници“.

Жената хвърлила през терасата на дома си плик с 3150 лева и 1000 евро. По случая е образувано досъдебно производство.

Само преди седмица местен габровец на 66 година постави своеобразен рекорд при телефонните измами – по същия сценарий на 20 август той бил ощетен с 21 000 евро и 2500 лв.

ВНИМАНИЕ! От полицията напомнят, че държавните институции не събират пари на ръка, а искането на пари по телефона е категоричен знак за измама!

ТЕЛЕФОННИТЕ ИЗМАМИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ

Нов рекорд при телефонните измами – 66-годишен габровец измамен с над 40 000 лв.

66-годишна габровка хвърли през терасата 10 800 долара

Две габровски пенсионерки хвърлиха на измамници над 10 000 лв.

ПОЛЕЗНО

Как да се предпазите от телефонни измами (ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ)

 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Крими

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.