Нов рекорд при телефонните измами – 66-годишен габровец измамен с над 40 000 лв.

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Снимката е илюстративна © Апелативна прокуратура Велико Търново

68-годишен мъж от Габрово е станал жертва на поредната телефонна измама в последните дни. На 20 август той бил ощетен с 21 000 евро и 2500 лв., съобщават от МВР Габрово.

Престъплението е извършено по сценария „съдействие при акция за залавяне на телефонни измамници“. Мъжът вярвал, че подпомага действия на полицейски служители, и предал спестяванията си на непознат, с когото се срещнал пред дома си. По случая е образувано досъдебно производство.

От полицията отново напомнят, че държавните институции не събират пари на ръка, а искането на пари по телефона е категоричен знак за измама!

ТЕЛЕФОННИТЕ ИЗМАМИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ

66-годишна габровка хвърли през терасата 10 800 долара

Две габровски пенсионерки хвърлиха на измамници над 10 000 лв.

ПОЛЕЗНО

Как да се предпазите от телефонни измами (ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ)


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Крими

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.