66-годишна габровка хвърли през терасата 10 800 долара

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Полиция. Снимката е илюстративна. Pixabay

66-годишна жена от Габрово е поредната жертва на телефонна измама в последните дни. Сигналът е получен в полицията в Габрово на 16 август. По сценария „съдействие при провеждане на акция за залавяне на телефонни измамници“ жената била ощетена с 10 800 щатски долара. Вярвайки, че подпомага действия на полицията, тя сложила парите в плик и го хвърлила през терасата на жилището си. По случая е образувано досъдебно производство.

Припомняме, че само преди броени дни две габровски пенсионерки хвърлиха на измамници над 10 000 лв.

От полицията отново напомнят, че държавните институции не събират пари на ръка, а искането на пари по телефона е категоричен знак за измама!

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Как да се предпазите от телефонни измами (ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ)


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Крими

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.