Лаборатория в Габрово е издавала фалшиви COVID-19 сертификати

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Полицаи са разкрили схема в Габрово за издаване на фалшиви сертификати от бързи антигенни тестове за COVID-19, съобщават от МВР.

Служители на ОД МВР Габрово извършили претърсване в местна медицинска лаборатория, за която имало данни, че изготвя документи с невярно съдържание – отрицателни сертификати от бързи антигенни тестове за COVID-19, без реално пациентите да са изследвани. В хода на проведените процесуално-следствени действия са иззети документи и техника, доказващи осъществената престъпна дейност. Установени са множество хора, на които са издадени фалшиви сертификати, основно с цел пътуване зад граница или за избягване на поставянето под карантина.

Работата по изясняване на цялостната престъпна дейност продължава под надзора на Районна прокуратура – Габрово. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 312 от Наказателния кодекс.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Крими

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.