Мъж получи 4 години затвор за телефонна измама в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Затвор. Снимката е илюстративна. Pixabay

Мъж от с. Камен, обл. В. Търново, беше осъден за извършена измама на 4 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Присъдата беше обявена от Районен съд Габрово на 14 арт 2018 г.

На 8 февруари 2016 г. подсъдимият Д.С. измамил възрастен мъж от Габрово, че е необходимо да заплати определена сума за операция на дъщеря му. По телефона мъжът се представил за д-р Иванов и поискал 8 000 лв. за лечението. Потърпевшият разполагал с 2000 лв., които предал на друго лице от Габрово, съобразно дадените му от Д.С. указания.

Престъплението е извършено в изпитателния срок на предходно условно осъждане на подсъдимия. По тази причина съдът приведе в изпълнение и наказание от още 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно отделно от горепосоченото.

Присъдата подлежи на въззивно обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Габрово в 15-дневен срок.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Крими

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.