Протест на площад "Възраждане" в Габрово, 11.04.2019. Снимка: Тихомир Стоянов, "Нарушителите в Габрово"

От година до година и 9 месеца за тримата мъже, нанесли побой на продавач в магазин в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Районен съд – Габрово осъди тримата мъже, нанесли побой на продавач в търговски обект в Габрово на 7 април 2019 г. Припомняме, че след този инцидент в Габрово имаше масови протести.

Подсъдимите Н.М., Й.А. и П.А., живущи в Габрово, са били признати за виновни в това, че на 7 април 2019 г., в магазин на ул. “Николаевска“ в Габрово, чрез нанасяне на удари с ръце и крака, умишлено са причинили лека телесна повреда на длъжностно лице (продавач-консултант в търговския обект), при изпълнение на службата му, като деянието е извършено по хулигански подбуди – престъпление по чл.131 ал.1 т.1 и т. 12 във вр. с чл. 130 ал.1 във вр. с чл.20 ал.2 от НК.

Н.М. и Й.А. са осъдени на по 1 година и 9 месеца лишаване от свобода, а на подсъдимия П.А. е наложено наказание от 1 година лишаване от свобода.

Съдът е постановил тримата подсъдими, при условията на солидарност, да заплатят на пострадалия обезщетение за причинени от деянието неимуществени вреди в размер на 3 000 лева.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Габрово в 15-дневен срок.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Трима пребиха продавач в Габрово, полицията води досъдебно производство за хулиганство

Какво казаха лично собственикът на магазина и пребитият продавач пред камера: Собственикът на магазина и битият продавач говорят за побоя в Габрово (ВИДЕО и ОБЗОР)

Нощта на протеста в Габрово – 10 април 2019 г. (ОБЗОР и ВИДЕО)

Втора вечер на протест в Габрово, сблъсък между граждани и силите на реда (ВИДЕО)

Ден 3 на протеста в Габрово: Жандармерията свали каски и щитове (СНИМКИ и ВИДЕО)

2000 души в Габрово излязоха на най-масовия до момента протест (СНИМКИ и ОБЗОР)


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Крими

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.