РУО, Закрила на детето и детска педагогическа стая се заемат с побоя от ученичка в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Снимката е илюстративна. Pixabay

Регионално управление на образованието, Закрила на детето и детската педагогическа стая извършват проверка на случай с побой на 15-годишна ученичка над друго момиче в Габрово.

Инцидентът се е случил в неделя на ул. „Опълченска“ в Шести участък в центъра. Видеото, заснето от свидетели на побоя, предизвика възмущение във Facebook днес през деня.

„Ученичката ни е проблемна, имаше и друг случай с нея, поведението й е разгледано“, заявява директорът на ПГТ „Пенчо Семов” Радослав Стоянов пред bTV. „Лично тя на мен ми каза, че не е имала намерение изобщо да стига до саморазправа“, обяснява педагогическият съветник Полина Помакова пред телевизията.

Потърпевшата е седмокласничка в друго училище в Габрово. Има охлузвания в тила след побоя.

Ученичка от ПГТ: „В моето училище постоянно се опитваме да допринесем за доброто на училището“

След появата на видеото и множеството коментари, ученичка в ПГТ „Пенчо Семов“ написа в групата „Нарушителите в Габрово“ следното послание към всички габровци, към което се присъединява и Габрово Daily:

„Приятели… Професионална гимназия по туризъм“ Пенчо Семов“ или както повечето го знаете ТОХ-а, няма абсолютно никаква вина за случилото се. Виновна си е само тя, защото откакто е в гимназията е център на скандала… Училището няма никаква вина, за нито едно от случилите се събития. В моето училище постоянно се опитваме и се стараем да постигнем нещо, да направим нещо, да допринесем за доброто на училището. В него има безкрайно добри учители, които се трудят непрестанно да ни научат. Освен да ни научат, влагат много труд и да ни осигурят забавления в извънучилищно време. Получаваме постоянна подкрепа от тях, винаги когато имаме нужда. Имаме балове, хепънинги и мероприятия постоянно. Имаме ученици, които ходят по обучения, състезания и обучения. Печелят първи места и доказват, че въпреки всеизвестната репутация, в училището се подготвят много добри кадри. Въпреки че учи тук, в училището няма човек, който да подкрепя действията на въпросната. Няма човек, който днес да не беше възмутен от нейното отношение. За това ви моля, не обвинявайте училището за очевидно липсващото възпитание и човечност у момичето.“

Бел. ред. Габрово Daily няма да публикува никаква част от самото видео с побоя по етични причини. Медията застава зад училището и призовава габровци да подкрепят професионалната гимназия по туризъм.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Крими

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.