Осъдиха рецидивист за грабеж на пари от възрастен мъж в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Снимката е илюстративна. Pixabay

На три години лишаване от свобода осъдиха рецидивист за грабеж на пари от възрастен мъж в Габрово, съобщават от Окръжна прокуратура Габрово.

Обвиняемият е осъждан и преди. По искане на прокуратурата той е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

На 5 април 2018 г. около 11:30 ч. на бул. „Столетов“ в Габрово, в близост до разклона за Шипка, обвиняемият С. И. откраднал 120 лв. от И.М. Кражбата е извършена при условията на опасен рецидив.

До инцидента се стигнало, след като обвиняемист заедно с още трима мъже тръгнали сутринта на 5 април миналата година от с. Върбовка с лек автомобил, за да търсят работа. Те предлагали ремонт на покриви и поставяне на изолации. Минавайки през различни населени места, около 11:00-11:30 часа спрели и в Габрово. Обвиняемият слязъл от колата и тръгнал сам да търси работа. В двора на една от къщата видял мъж и го попитал желае ли ремонт на покрива. Докато разговаряли, покрай тях минал пострадалият, който спрял пред къщата, бръкнал в десния джоб на якето си, за да извади кутия цигари. В джоба му била и пенсията. Пострадалият поседял при тях около 2 -3 минути и отново тръгнал, придвижвайки се бавно, поради заболяване.

Обвиняемият веднага тръгнал с възрастния мъж, като го хванал с ръка. Вървейки, обвиняемият предложил да прави ремонт на покрив на къщата на пострадалия, но когато стигнали разклона за Шипка, изведнъж го блъснал в храстите. Пострадалият паднал на земята, а обвиняемият се навел и го притискал към земята, бръкнал в джоба на якето и му взел парите. След това тичешком се върнал при групата, качил се в автомобила и потеглили и напуснали града.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Крими

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.