Осъдиха габровец условно за смърт на пътя

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Затвор. Снимката е илюстративна. Pixabay

1 година и 6 месеца лишаване от свобода – условно, с 3 години изпитателен срок – това е присъдата за Е.Г. от Габрово за причинена смърт по непредпазливост при пътнотранспортно произшествие. Подсъдимият е лишен и от право да управлява МПС за срок от 1 година и 6 месеца.

На 16 май 2016 г., около 21,45 ч., на главен път в посока от гр. Севлиево към гр. Габрово, при управление на лек автомобил „Опел“, Е.Г. нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на движещ се пред него велосипедист. Видно от доказателствата по делото водачът на автомобила не възприел пострадалия, който управлявал велосипеда след употреба на алкохол (с установена концентрация 3,074 промила), без светлоотразителна жилетка и включена светлина, съобщават от пресцентъра на съда.

Присъдата на Окръжен съд – Габрово подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Крими

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.