Установиха нерегламентирана сеч в частни имоти край Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Установена е нерегламентирана сеч на дървесина в района на габровското село Раховците, съобщават от Община Габрово. Сечта е извършена в няколко частни имота до главен път Габрово – Велико Търново.

Съгласно закона за опазване на селскостопанското имущество, издадените разрешителни за сеч са за до 5 броя дървета в имот, но са отсечени пет пъти над допустимото количество.

При извършената съвместна проверка на място от служители на Община Габрово, ОД на МВР – Габрово и ТП Държавно горско стопанство – Габрово са установени 173 броя отсечени дървета в имотите, които не са маркирани от съответното длъжностно лице. Цялата преписка по случая ще бъде предадена на Районна прокуратура Габрово.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Крими

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.