Лихвар от Севлиево отива на съд

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Окръжна прокуратура – Габрово е внесла в съда обвинителен акт срещу мъж от Севлиево, който предоставял незаконно кредити с лихва. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

През периода януари 2014 г. – декември 2018 г. в Севлиево, без съответното разрешение на БНБ, обвиняемият предоставил кредити с лихва на 24 лица. Обикновено лихвата варирала между 7,5% до 25%.  Той получил значителни неправомерни доходи от заплатената му лихва в размер на 205 343,40 лева. Незаконният лихвар ощетил потърпевшите със значителни суми – Н. Н. в размер на 9000 лв., Р. С. и М. М. в размер на 115 000 лв. и С. Д. в размер на 61 483,40 лв.

В района, където живеел, хората знаели, че обвиняемият предоставя парични заеми срещу връщането им с уговорена лихва.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Крими

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.