Непълнолетни момчета са изпочупили фигурите в Детското коледно градче

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Три непълнолетни момчета от Габрово са увредили макетите в Детското коледно градче в Градинката с мечето, съобщават от МВР Габрово.

Според сигнал, постъпил в местната полиция, вандалският акт е бил извършен на 12 декември.

Вандалска проява срещу фигурите от Коледно градче в Габрово. Снимка: Надя Колева, Нарушителите в Габрово

По случая е заведена преписка за извършено престъпление по чл. 216 от НК.  Според наказателния кодекс унищожаването или повреждането на чужда движима или недвижима вещ се наказва с лишаване от свобода до пет години, а в маловажни случаи наказанието е лишаване от свобода до шест месеца или глоба от сто до триста лева.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Крими

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.