Протест на площад "Възраждане" в Габрово, 13 април 2019 © Радослав Първанов

Съдът в Габрово откри делото срещу побойниците в магазин

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

На 27 ноември 2019 г. състав на Районен съд Габрово откри съдебното следствие по наказателно дело № 609/2019 г. срещу  подсъдимите Н.М., Й.А. и П.А., които нанесоха побой на продавач-консултант в магазин „2+2“ на ул. „Николаевска“ в Габрово на 7 април тази година.

Тримата са обвинени в причиняване на леки телесни повреди на длъжностно лице след нанесен побой, като деянието е извършено по хулигански подбуди, съобщават от Пресцентъра на Окръжен съд Габрово.

В хода на заседанието са разпитани четирима свидетели, включително пострадалия. Продавачът е и частен обвинител и граждански ищец в процеса. Съдът изслуша и вещото лице, изготвило съдебно-медицинската експертиза от досъдебното производство относно уврежданията на пострадалия.

Съдът е отложил разглеждането на делото за разпит на неявили се в заседанието на 27 ноември свидетели още четирима свидетели – очевидци на инцидента. Следващото заседание по делото е насрочено за 20 януари 2020 г.

Припомняме, че видеозапис от побоя в магазина, публикуван онлайн, предизвика огромно обществено недоволство и няколкодневни мащабни протести в Габрово.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Трима пребиха продавач в Габрово, полицията води досъдебно производство за хулиганство

Какво казаха лично собственикът на магазина и пребитият продавач пред камера: Собственикът на магазина и битият продавач говорят за побоя в Габрово (ВИДЕО и ОБЗОР)

Какви мерки трябва да предприеме МВР съгласно заповедта на кмета: Таня Христова: МВР с постоянно присъствие край магазини и заведения след 22 часа

Каква е позицията на кмета на Габрово за побоя: Т. Христова към прокуратурата: Да не позволи чувството за безнаказаност да битува в Габрово

Повторен арест на 10 април: Биячите от магазина в Габрово са арестувани, чака се обвинение от прокуратурата

Каракачанов свиква ръководството на МВР: Извънредно заседание в Министерски съвет заради напрежението в Габрово

Реакция от Районна прокуратура Габрово: Прокуратурата повдигна обвинения на тримата биячи от магазина в Габрово

ОБЗОР НА ПРОТЕСТИТЕ В ГАБРОВО ДОСЕГА:

Нощта на протеста в Габрово – 10 април 2019 г. (ОБЗОР и ВИДЕО)

Втора вечер на протест в Габрово, сблъсък между граждани и силите на реда (ВИДЕО)

Ден 3 на протеста в Габрово: Жандармерията свали каски и щитове (СНИМКИ и ВИДЕО)

2000 души в Габрово излязоха на най-масовия до момента протест (СНИМКИ и ОБЗОР)

Ден 5 на протеста в Габрово, протестиращи се срещнаха с кмета Таня Христова

Изображение: Протест на площад „Възраждане“ в Габрово, 13 април 2019 © Радослав Първанов


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Крими

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.