Габровец с иск срещу НАП за 1 млрд. лв.

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Габровецът Мартин Стефанов е завел иск за 1 млрд. лв. срещу Националната агенция за приходите за нанесени вреди на здравето му заради стрес от многобройни данъчни проверки, съобщава БНР. Искът е внесен в Административен съд Габрово.

Мартин Стефанов е управлявал фирми за международна търговия със зърно. От 2016 до края на 2019 г., когато е диагностициран с тежко сърдечно заболяване, е реализирал годишни обороти от около 2 млн. лева. Сега дейността му е замразена.

НАП е извършила десетки проверки на фирмите на Мартин Стефанов. Съставила му е 18 акта и наказателни постановления. След съдебно оспорване 16 от тях са отменени като незаконосъобразни. В резултат на продължителните проверки здравословното му състояние се е влошило. Тази информация е изложена в исковата молба.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Крими

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.