Габрово има страхотен потенциал, смята Божидар Бошнаков от международната агенция FFW

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Божидар Бошнаков, регионален мениджър на FFW Габрово. Кадър от "Дестинация Успех" на Gabrovo.net TV
Божидар Бошнаков, регионален мениджър на FFW Габрово. Кадър от „Дестинация Успех“ на Gabrovo.net TV

Да върнеш хората в Габрово и да привлечеш хора от други градове да работят тук, да изберат Габрово пред голям град като София. Това постигна габровският офис на международната дигитална агенция FFW за двете години от основаването си. Това беше и поводът предаването „Дестинация Успех“ на онлайн телевизия Gabrovo.net TV да разговаря с регионалния мениджър на FFW Габрово Божидар Бошнаков. Какво още можете да разберете от новото предаване на телевизията, продукция на Габрово Daily?

Божидар, както и други от младия екип на агенцията, са избрали да се върнат в Габрово след работа в София. За Божидар Бошнаков предимството на Габрово е без алтернатива – тук са семейството и приятелите му, в Габрово има повече спокойствие, по-чист въздух и по-малко стрес. Божидар е убеден, че идва краят на стереотипа, че София е мястото, където се случват всички неща в България. Според него има големи плюсове и в малките градове и все повече компании осъзнават това.

Габрово е интересна и добра инвестиция за FFW

Габрово се оказва интересна и добра инвестиция за FFW. Но не е било така в началото преди 2 години. В Габрово е имало риск, защото не е било известно на международната агенция да има вече големи IT компании в града ни. „Ние установихме основите на силна IT среда в Габрово и аз се радвам, че работя и допринасям за родния си град“ – споделя Божидар с поглед и равносметка за двете години работа. Екипът на FFW Габрово се увеличава 4 пъти – в началото са 6 души, а сега офисът на централно място в Габрово е с 25 души.

Габрово има страхотен потенциал

Габровци са уникални хора, а Габрово има страхотен потенциал. Има още много накъде да се расте във всеки бранш. Това са думи на регионалния мениджър на FFW след 2 години развитие в нашия град. И тези думи се опират на конкретни факти – привличането на млади и мотивирани специалисти от цялата страна, разширяването на екипа, реализацията на големи и важни проекти.

FFW Габрово обаче не смята да спира развитието си. Сред плановете на регионалния й мениджър са да върне повече хора в Габрово и да реализира още проекти. Божидар Бошнаков е убеден, че агенцията може да докара международни клиенти да видят в Габрово, което ще има положителен ефект и върху развитието на града.

Можем да възродим Габрово

В разговора с Божидар Бошнаков задължително се върнахме и към миналото на Българския Манчестър. „Вдъхновява ме, че преди Габрово е било по-обединено от ясна цел – развитието и доброто име на Габрово“, категоричен е Божидар. Но не скрива, че това нещо в момента липсва: „Преди габровските индустриалци са дали светъл пример как с трудолюбие, отношение към работниците и клиентите и високо качество на работа могат да се постигнат големи резултати“.

„Болно ми е, че Габрово е пълно с изоставени заводи, че няма това име, което е имало преди, но смятам, че има начин да го възродим“ – завършва Божидар Бошнаков, регионален мениджър на FFW Габрово.

Цялото интервю с Божидар Бошнаков за FFW Габрово може да гледате тук и във Facebook страницата на Габрово Daily:

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Международната дигитална агенция FFW избра Габрово като по-доброто място да развива бизнеса си у нас

Повече за габровския бизнес може да следите от бизнес портала biz.gabrovo.net. Вижте и специалната видео секция с интервюта с 20 съвременни габровски предприемачи. За бизнес новини следете и Facebook страницата Успех в Габрово: Бизнес, предприемачи, иновации.

 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Икономика

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.