Участниците в летен лагер „Предприемачът като откривател“ в „Мехатроника“ АД – Габрово

Участници в лагера „Предприемачът като откривател“ на гости в „Мехатроника“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Участниците в летен лагер „Предприемачът като откривател“ в „Мехатроника“ АД – Габрово
Участниците в летен лагер „Предприемачът като откривател“ в „Мехатроника“ АД – Габрово

Участниците в летен лагер „Предприемачът като откривател“ бяха гости на „Мехатроника“ АД – Габрово. Те научиха за развитието и пазарите на фирмата, изпълнените европейски проекти и новите предизвикателства, които предстоят. Учениците разгледаха производствените помещения и конструкторския отдел и се срещнаха директно със създателите на иновативни машини, с които фирмата е завоювала световните пазари. Това съобщиха от Областен информационен център – Габрово.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

За пътя към успеха, за изобретенията, за развитието и пазарите на „Мехатроника“ Мирослав Хинков разказва в интервюто си по проекта „Дестинация Успех“, който представя 20 съвременни габровски производство на сайта biz.gabrovo.net.

Неуспехите ни движат напред

Мениджърът по международни пазари на фирма „Елна“ ООД инж. Румен Колев разказа за пътя на израстването от малък „гаражен“ бизнес до фирма, уважавана и търсена по света. „Невинаги това, което ни е възложено да измислим, се получава веднага“ – сподели той пред младежите. „Един път ще стане, три пъти не…Но ние приемаме, че неуспехите са тези, които ни движат напред, защото от тях научаваме повече, отколкото от успехите. Не се отказвайте да опитвате и не се отчайвайте, ако не успеете от първия път. Възможности и отворени пазарни ниши в България има много и ако ги откриете и развиете, ако сте упорити, ще постигнете успех и в Европа ще гледат на вас като на равностойни партньори“ – каза още той. 

Това е първият по рода си лагер по предприемаческо мислене

Летен лагер „Предприемачът като откривател“ продължава до 23 юли, когато участниците ще получат своите сертификати за преминато обучение. Оскъдността на ресурсите, значението на иновацията, фазите на създаването на продукти, търговията и цените, генерирането на идеи и създаването на концепции, печалбите и загубите, пазарът и създаването на семеен бизнес бяха темите, по които 24 позитивни, любознателни и мотивирани за успех ученици от цялата страна работиха до момента. 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Първият национален летен лагер за предприемачи започна в Боженци с ученици от цялата страна

Организатори на първия по рода си интензивен лагер по предприемаческо мислене, който се провежда в МАИР „Боженци“, са Община Габрово чрез Областен информационен център – Габрово и фондация „Бауерзакс“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Икономика

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.