След 2022 г. в Габрово ще има софтуерен комплекс край Янтра

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Предстои изграждане на софтуерен комплекс в Габрово, като очакванията са сградите да бъдат завършени след 2022 г., споделя Цветелина Стоянова – представител на инвеститора клас „А“ – „Сиентиа“ АД. Размерът на бъдещата инвестиция ще бъде около 7 млн. лв., става ясно от интервю на Цветелина Стоянова, публикувано в сайта на Община Габрово.

За софтуерния комплекс първоначално са били разглеждани места в Русе, София и Габрово. Терените край река Янтра в нашия град обаче са спечелили симпатиите на всички от екипа на компанията.

Ще се изградят две сгради по поречието на река Янтра – непосредствено срещу новия пешеходен мост в Лъката. Там ще работят между 350 и 400 души. В комплекса ще има и две обучителни зали, където различни фирми от бранша, учебни заведения и обучаващи фирми ще могат да си партнират, да провеждат тестове и проби.

„Нашата цел е да се предостави възможност на младите хора в Габрово да останат в нашият град, както и да се привлекат още инвестиции от цялата страна. Знаем, че това ще бъде дълъг и труден процес, но се надяваме нашата инвестиция да привлече и други компании и да подобри, както икономическата, така и социалната обстановка в града.“ – споделя Стоянова.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Икономика

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.