Събитие с ученици от Габрово за Световната седмица на парите

Световна седмица на парите: Ученици от Габрово се учиха на финансова грамотност

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Събитие с ученици от Габрово за Световната седмица на парите
Събитие с ученици от Габрово за Световната седмица на парите © Община Габрово

Близо 100 участници, ученици от ПГТ „Пенчо Семов“, ОУ „Неофит Рилски“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и ОУ „Христо Ботев“, дебатираха върху силата на парите и как да ги управляваме. Събитието беше част от Световната седмица на парите и беше открито от кмета на Община Габрово Таня Христова в ХГ „Христо Цокев“.

Целта на събитието е учениците да се научат да взимат финансови решения, да са икономически грамотни, да се научат да търсят, селектират и разбират информация.

Участниците бяха разделени на групи, които имаха пред себе си списък с мечти. Те трябваше да изберат своята мечта сред тях, да решат как да я постигнат и да вземат някои финансови решения, свързани с нея. Ментори на учениците от основните училища бяха ученици от икономическите паралелки на Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов“, представители на „Джуниър Ачийвмънт“ и ОИЦ Габрово. Големите ученици от ПГТ имаха своя тема – те трябваше да проучат виртуалните валути, да извадят предимствата и недостатъците им и да се опитат да прогнозират как ще се развият в бъдеще.

Организатори на събитието са Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ и фондация „Джуниър Ачийвмънт“, с подкрепата на Община Габрово и Регионално управление на образованието.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Икономика

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.