Дестинация Успех: Габровецът Петър Иванов или как се създава световна методика (ВИДЕО)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Петър Иванов - Virtual Power Teams (Дестинация Успех)
Петър Иванов – Virtual Power Teams (Дестинация Успех)

Петър Иванов е мениджър и бизнес коуч, който на 42 години се отказва от кариерата си и създава Virtual Power Teams –  първата българска методика за управление на  екипи, които работят на различни локации. Той е роден в Габрово, възпитаник на Природо-математическата гимназия „Акад. Иван Гюзелев“, която завършва със златен медал. Следва математика в Софийския университет и започва работа в Бритиш Американ Табако в България и в чужбина. Има над 20-годишен опит като старши мениджър в Източна Европа, Централна Азия, Средния Изток и Африка. Носител е на престижни корпоративни награди на Бритиш Американ Тобако “Best of the best” на Global IT Services през 2007 г. и награда за иновации Global IT Connect Award през 2012 г.  Системата се прилага успешно в страната и чужбина и се ползва с препоръките на БАУХ, Хорайзънс, Nordakademie, „Тук-там“, „Заедно в час“, Eon, BASF и много други.

Петър Иванов е и баща на 5 дъщери и шампион на България за ветерани по хвърляне на копие и диск. Той споделя своите 3 най-важни правила за успех. „Първо, уважавай и насърчавай хората. Второ, грижи се за физическото си тяло. Трето, децата и младото поколение са нашето бъдеще“.

Уебсайт: www.peter-ivanov.com

От изградена международна кариера към собствен бизнес

„На 42 години имах вече 5 деца. Да оставиш добре изградена кариера в международна фирма като мениджър за Източна Европа, Средния Изток и Африка и да се заемеш със собствен бизнес е свързано с голям риск. Трудностите бяха от това естество, но аз знаех, че това е моята мечта да бъда лектор на големи конференции, да говоря пред хора, да споделям моя опит като мениджър и ръководител. Воден от известна степен идеализъм, постигнал вече известни финансови успехи, исках да оставя нещо и след мен, затова реших да опитам“, споделя Иванов.

Методиката Virtual Power Teams

„Създаването на идеята за методиката Virtual Power Teams дойде съвсем естествено и постепенно. 10 опорни точки на моята метода се формираха благодарение на моята международна работа. При тях три са основните групи на принципи, както в човешкото тяло. Първата група е главата, която се грижи за яснотата. Втората група е тялото, която се грижи за структурираната комуникация в екипа. Третата е сърцето – културата, признанието, хората да се чувстват наистина окрилени да работят. Установих, че основен проблем на виртуалните екипи е, че хората се чувстват изолирани, фрустрирани, неразбрани. В моята метода почвам от първата опорна точка – фокус върху отделната личност, за да може тя да разгърне потенциала си. Без този фокус хората се отчуждават и работата, която трябва да свършат, макар и отдалечени, понякога не е достатъчна, за да ги сплоти и това намалява драстично възможността за добро представяне“.

Мисията на бизнеса

„Проектите ми сега са свързани и с благотворителна работа извън бизнеса, срещам се с много неправителствени организации, с организации, които се стремят да обединят българи, които работят в чужбина. Това е интересен фокус за мен – да помогна на неправителствените организации да бъдат по-добри в осъществяването на тяхната мисия. Там хората работят за кауза, а не за заплащане, и това прави работата с тях много приятна, интересна. Изпълнявайки тяхната мисия, те оставят света по-добър“.

Гледайте видеото с Петър Иванов тук:

Видеоинтервюто с Петър Иванов е осъществено в рамките на проекта „Дестинация Успех. П.К. 5300“ на Сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово. Проектът се реализира по Програма Младежки дейности с финансовата подкрепа на Община Габрово.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Икономика

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.