ОИЦ Габрово представи пред бизнеса в Габрово и Севлиево ОП „Иновации и конкурентоспособност“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

ОИЦ ГабровоБизнесът очаква отварянето на схемите по оперативната програма „Иновации и конкурентоспособност“. Това стана ясно от двете информационни срещи на Областен информационен център – Габрово на 23 април 2015 г.

Лектор на събитията, които се проведоха в Габрово и Севлиево, бе Димитър Платников – представител на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ в Министерството на икономиката.

Експертът от управляващия орган на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ запозна присъстващите с новите възможности на програмата за периода 2014-2020 година – приоритетни оси, инвестиционни приоритети и примерни допустими дейности по тях.

Специално внимание бе отделено на схемата „Подобряване на производствения капацитет на МСП“. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е  150 милиона евро, като минималният и максималният размер на проектите е от 100 до 500 хиляди лева за микро предприятия, от 200 до 750 хиляди лева за малки, а за средни между 300 хиляди и 1 милион лева. Завърши срока за обществено обсъждане по процедурата, в рамките на който са постъпили над 450 страници коментари. Веднага след отразяването им, тя ще бъде официално обявена, като експертите се надяват това да стане до края на април или в първите дни на месец май.

Близо час след приключване на презентациите си в Габрово и Севлиево, Димитър Платников отговаря на въпроси на участниците в срещите. Доста от тях бяха свързани с конкретни схеми. Експертът си записа и доста предложения, свързани с подобряването на процедурите по някои от тях.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Икономика

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.