Откриване на нов завод за туби в Габрово "ЛС Тюбс" АД, 15 март 2018 © Община Габрово

Откриха нов българо-израелски завод за туби в Габрово (ВИДЕО)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Откриване на нов завод за туби в Габрово "ЛС Тюбс" АД, 15 март 2018 © Община Габрово
Откриване на нов завод за туби в Габрово „ЛС Тюбс“ АД, 15 март 2018 © Община Габрово

Завод за туби, съвместна българо-израелска инвестиция, беше открит в Северна индустриална зона в Габрово днес в присъствието на вицепремиера Томислав Дончев, кмета на Габрово Таня Христова, областния управител Невена Петкова, търговското аташе към посолството на Израел Алон Коен и бизнес партньори.

Приветствено слово към гостите отправи председателят на Борда на директорите Николинка Хинкова.

Таня Христова благодари за упоритостта и вярата на инвеститорите тази компания да бъде базирана точно в Габрово. Христова съобщи още, че заради притежавания от компанията Сертификат за инвеститор Клас А, правителството чрез Министерство на икономиката е осигурило финансови средства в размер на 419 748.24 лв. за ремонт на техническата инфраструктура. Към момента има избран изпълнител, с който предстои да бъде подписан договор и строителството ще започне съвсем скоро.

Символичното откриване на вече работещия завод за туби бе направено нестандартно, в духа на иновативния профил на компанията, чрез натискане на бутони, които стартираха производствените линии.

„ЛС тюбс“ предвижда над 10 млн. инвестиции до 2020 г.

„ЛС Тюбс“ АД е 50% собственост на „СТС Пак Холдинг“ ООД (габровска фирма, производител на ламинатни туби) и 50% на „Lageen Tuboplast“ (израелска фирма, производител на екструдирани туби, близо до град Хайфа).

В рамките на 3 години, до 2020 г., се предвижда дружеството да инвестира 10 847 000 лв. и да открие 68 нови работни места. Към днешна дата са открити 23 работни места. Дружеството произвежда екструдирани туби за козметичната, фармацевтичната, хранително-вкусовата и химическата промишлености.

За мащабната инвестиция в нов завод Габрово Daily информира още в средата на миналата година.

Онлайн телевизията Gabrovo.net TV, продукция на Габрово Daily, направи видео репортаж от откриването, който може да гледате тук:

Повече за бизнеса в Габрово може да научите от бизнес видео портала biz.gabrovo.net с 20 видеоинтервюта със съвременни габровски предприемачи, които разказват историята на своите предприятия, за научените уроци и формулата на бизнес успеха.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Икономика

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.