НБИ Консорциум Габрово

Габровската фирма „НБИ Консорциум“ е сред най-динамично растящите компании в България

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

НБИ Консорциум Габрово
НБИ Консорциум Габрово © nbi.bg

НБИ Консорциум – Габрово попадна в класацията на „Капитал“ – „Гепард“ за най-динамично растящи малки и средни компании у нас. Фирмата има ръст на приходите от 118% и в нея работят 91 служители, посочва се в класацията.

През тази година в класацията „Гепард“ попадат малко над 1400 малки и средни компании, чийто оборот е 17 млрд. лв. и расте с 40% спрямо предходната година. Основните двигатели на растежа при повечето от тях са икономическият растеж в България, продължаващото възстановяване на глобалната икономика, което се отрази благоприятно на външните пазари и износа, пише „Капитал“.

Коя е фирмата НБИ Консорциум Габрово?

Фирма „НБИ Консорциум” ООД над 10 години произвежда тръби от полиетилен и поливинилхлорид (PVC) и свързващи части, научаваме от фирмения сайт. През 2015 г. след закупуване на имуществото на „КДН” – Габрово, както и внос на нови производствени линии и лабораторно оборудване, фирмаа значително увеличава своите производствени мощности и гамата на произвежданите изделия.

Какви фирми попадат в класацията „Гепард“?

За да попадне в класацията, една компания трябва:

• да има между 10 и 249 служители
• да отбелязва ръст на своите приходи* в две поредни години
• да отговаря с резултатите си от 2014 г. на определението за малки и средни предприятия (не микро-), заложено в закона
• между 3.9 млн. лв. и 97.5 млн. лв. приходи и/или активи между 3.9 млн. лв. и 84 млн. лв.
• да бъде частна собственост
• да е регистрирана преди 2010 г.
• да не е финансово, здравно, хазартно или холдингово дружество.

* Класацията работи с данни за приходите, без да включва приходи от финансирания, увеличение на запасите, разходи за придобиване на активи по стопански начин. Използвани са данни на „Капитал“ от Търговския регистър, НСИ, НОИ, посочват от „Капитал“ за критериите и методологията на „Гепард“.

Повече за бизнеса в Габрово може да научите от бизнес портала biz.gabrovo.net

БИЗНЕСЪТ В ГАБРОВО В КЛАСАЦИЯТА „ГЕПАРД“

„Мак“ АД Габрово в Топ 10 на българските компании за текстил и облекло

„Габинвест“ Габрово в Топ 10 на металообработващите фирми

По информация от capital.bg и nbi.bg


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Икономика

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.