Завод „Мак“ в Габрово ще произвежда защитни облекла за медицинския персонал

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Завод „Мак“ в Габрово ще произвежда защитни облекла и маски за медицинския персонал у нас, чиято цел е предпазване от разпространение на новия коронавирус. Това стана ясно днес при посещение на министър-председателя Бойко Борисов в Габрово и завода „Мак“, както Габрово Daily вече писа.

„40 000 м плат вече е готов. Ще произведем между 12 000 и 14 000 защитни гащеризона“, заяви председателят на Съвета на директорите на завода Георги Бижев пред Борисов.

Облеклото, произведено в габровската фирма „Мак“, е издържало тестовете във военната лаборатория и отговаря на изискванията за водонепропускливост и здравина. Едно от габровските облекла има 50 цикъла на използване. То е много по-устойчиво от еднократните, подходящо е за сухо почистване и не е необходимо непрекъснато да се пере. По изключително надежден начин са защитени и шевовете на защитните облекла, а материята е такава, че ще запазва работещите с него от прегряване. Това стана ясно днес от думите на началника на щаба за борба с корона вируса ген. Венцислав Мутафчийски, който също беше в Габрово. Той ще е първият човек, който ще облече такова облекло, габровско производство.

Ръководството на завод „Мак“ е било на среща с премиера Бойко Борисов на 8 март заедно с представители на други български фирми. Тогава те са заявили готовност за незабавно стартиране на производство на предпазни облекла, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет.

Развитието на памукотекстилната фирма „Мак“ в Габрово (ВИДЕО)

През 2015 г. Георги Бижев представи развитието и продукцията на фирма „Мак“ във видеоинтервю, част от проекта „Дестинация Успех. П.К. 5300“ на Сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово, по идея на Момчил Цонев. Разберете повече за фирмата „Мак“ и нейното производство лично от Георги Бижев тук:

Повече информация за икономиката и фирмите в Габрово може да откриете в бизнес портала biz.gabrovo.net. Разгледайте и специалната страница, посветена на фирма „Мак“ в бизнес портала biz.gabrovo.net, част от медийната група на Габрово Daily – посетете тук.

Вижте статия за „Мак“ АД в Онлайн енциклопедия Габрово тук


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Икономика

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.