Лагер за иновации „Gabrovo Innovation Camp 2016“ в Габрово през октомври

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Лагер за иновации "Gabrovo Innovation Camp 2016"
Лагер за иновации „Gabrovo Innovation Camp 2016“

Лагер за иновации „Gabrovo Innovation Camp 2016“ предстои в Габрово в първите дни на октомври. Инициативата е на Президента на Република България Росен Плевнелиев и президента на Комитета на регионите на ЕС Марку Маркула, съобщават от Община Габрово. Събитието ще се осъществи с подкрепата на Областен информационен център – Габрово и евродепутатите Ева Паунова и Андрей Новаков.

Целта

Участниците в лагера ще работят съвместно от 1 до 3 октомври 2016 г., насочвани от професионалисти в ролята на ментори. Отборите ще търсят иновативни решения в три основни предизвикателства, свързани с иновации, образование и демокрация на ХХІ век.

„Gabrovo Innovation Camp 2016“ си поставя за цел да изяви таланта и въображението на активни и ангажирани хора, които желаят заедно да търсят иновативни решения на важни за съвременното общество предизвикателства.

Лагер за иновации "Gabrovo Innovation Camp 2016"
Лагер за иновации „Gabrovo Innovation Camp 2016“

Участниците

В лагера могат да се включат всички желаещи на възраст над 17 години, мотивирани да развиват творчески идеи в иновативни социални решения. Лагерът ще се провежда на територията на Националната Априловска гимназия и ще завърши с представяне на разработените идеи и награждаване в зала „Възраждане“.

Националната Априловска гимназия ще е домакин на първия Лагер за иновации в Габрово

Регистрация за участие

Събитието, условията за участие и заявките за регистрация ще намерите на специално разработена електронна страница. Краен срок за кандидатстване: 25 септември 2016 г. (включително).

Габрово вдъхнови чужденци и българи от цялата страна за участие в „Gabrovo Innovation Camp“

Идеята за организиране на лагер за иновации в Габрово с подкрепата на Комитета на регионите и Президентството възникна през април тази година на среща между двамата президенти и кмета на Габрово Таня Христова. Провеждането на лагери за иновации в различни европейски региони е сред инициативите на Комитета, които имат за цел да стимулират младите европейци да разработват съвместно иновативни идеи за правене на бизнес, а също така чрез наука и образование да търсят конкретни решения на значими обществени проблеми.

 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.