© Община Габрово

Габрово – домакин на международна конференция за екоенергия

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

© Община Габрово
© Община Габрово

На 23 и 24 април Габрово е домакин на XXI-та ежегодна конференция на Общинската мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия. Тема на конференцията е управлението на енергийната ефективност и енергията от възобновяеми източници, съобщават от Община Габрово.

Вторият ден на събитието е посветен на проекта „Науката среща регионите“ – само две български организации, една от които е Община Габрово, имат събития, подкрепени от Съвместния изследователски център (JRC) на Европейската комисия. В партньорство с правителството на област Навара, Испания, конференцията ще дискутира устойчивите политики за енергийна ефективност и адаптация на климата, както и ползите от общинския енергиен мениджмънт.

Участие в конференцията са потвърдили Жечо Станков – заместник-министър на енергетиката, Атанаска Николова – заместник-министър на околната среда и водите, Микел Ирухо – ръководител на делегацията на Навара в Брюксел, Ивайло Алексиев – изпълнителен директор на АУЕР, представители на Австрийската енергийна агенция, Националния доверителен екофонд, Регионалния фонд за градско развитие, Съвместния изследователски център на ЕК (JRC), Мрежата за научни изследвания и иновации на европейските региони (ERRIN Network), Служби „Жилищна политика и градско развитие“, Околна среда“ и „Предотвратяване на отпадъците“ на Правителството на Навара, Испания.

Събитието се организира с подкрепата на Областен информационен център – Габрово, Споразумението на кметовете за климата и енергията, Европейски фонд за регионално развитие, Съвместен изследователски център (JRC) на ЕК, Център за енергийна ефективност ЕнЕфект.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Икономика

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.