"Дзалли" Габрово

„Капитал“: Габровската „Дзалли“ сред най-големите компании за текстил и облекло у нас

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

"Дзалли" Габрово
„Дзалли“ Габрово. Източник: zalli.bg

Габровската фирма „Дзалли“ е на четвърта позиция сред най-големите компании за текстил и облекло у нас, сочи класацията „Капитал 100“ на вестник „Капитал“. Медията посочва, че „Дзалли“ отчита лек ръст на приходите, които се доближават до 98 млн. лв. през 2016, и увеличение на печалбата.

Съдружници в компанията са Calzedonia със седалище в Малчезине (Верона) – Италия (99%), и Calzedonia Finanziaria със седалище в Люксембург. Търговските марки на дружеството, което произвежда дамско и мъжко бельо, тениски, блузи и клинове, са Intimissimi, Tezenis и Calzedonia.

Дзалли ООД е създадена през 2001 г. в гр. Габрово, като дъщерно дружество на италианската компания Калцедония АД, сочи информацията на фирмения й сайт. Фирмата разполага с три производствени цеха на територията на гр. Габрово, като най–голямата производствена база и основен административен център е цехът в кв. Войново. Към края на 2015 г. персоналът на фирмата наброява 1110 души.

Почти 1.2 млрд. лв. са общите приходи на 20-те най-големи компании за текстил и облекло през 2016 г. Годината бележи 7% ръст в приходите спрямо предходната – посочват от „Капитал“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Икономика

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.