Бойко Борисов посети габровската фирма „Мак“ (ВИДЕО)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Министър-председателят Бойко Борисов посети днес по обед габровския завод „Мак“. Заедно с него бяха вицепремиерът Томислав Дончев, здравният министър Кирил Ананиев и началникът на щаба срещу коронавируса ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Габровското предприятие „Мак“ ще произвежда защитни облекла и маски срещу разпространението на коронавируса.

С маска на лицето Борисов и председателят на Съвета на директорите на „Мак“ Георги Бижев разгледаха целия производствен процес на предприятието – тъкачния, багрилния, ламинирането.

Бойко Борисов на посещение в „Мак“ АД в Габрово. Вдясно: Георги Бижев, председател на Съвета на директорите на „Мак“ АД. Снимка: Областна администрация Габрово

„40 000 м плат вече е готов. Ще произведем между 12 000 и 14 000 защитни гащеризона“, поясни Бижев.

„Голям поклон, голяма благодарност на габровските лекари, сестри, санитари и на всички, които първи усетиха, какво е това коронавирус. Не само че се справиха, справиха се с достойнство!“, заяви в Габрово Борисов.

Посещението на Бойко Борисов в „Мак“ беше предавано в неговия фейсбук профил на живо:

Развитието на памукотекстилната фирма „Мак“ в Габрово (ВИДЕО)

През 2015 г. Георги Бижев представи развитието и продукцията на фирма „Мак“ във видеоинтервю, част от проекта „Дестинация Успех. П.К. 5300“ на Сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово, по идея на Момчил Цонев. Гледайте видеоинтервюто с Георги Бижев в бизнес портала biz.gabrovo.net, част от медийната група на Габрово Daily – посетете тук.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Икономика

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.