КНСБ

Безработни младежи до 29 години могат да получат работа по проект на КНСБ

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

КНСББезработните младежи, които могат да се включат в проекта на КНСБ „Шанс за работа – 2015”, трябва да са до 29-годишна възраст със средно или по-ниско образование, без квалификация. Това уточниха от Регионалния съвет на КНСБ в Габрово. Както вече писа Габрово Daily, общо 93 безработни от област Габрово ще могат да се включат в проекта, като от тях младежите ще бъдат 63.

Безработните младежи ще се обучават по част от професиите „Помощник–възпитател” и „Социален асистент подпомагане на деца”, като усвоят знания по професионално ориентиране, мотивация и ключова компетенция „Работа в екип” и тогава ще бъдат професионално обучени в детските заведения на територията на съответните общини. Партньори по проекта са общините в Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна.

По време на курса на лицата се полагат стипендии от 8 лв. за присъствен ден, а след всеки преминат вид обучение ще получат сертификат. Удостоверение за успешно преминало професионално обучение ще получат бенефициентите, положили успешно изпит. Тогава на 40 % от тях ще се даде възможност да влязат в заетост за 3 месеца, като сключат договори със съответните работодатели. За периода на стажуване лицата ще получават минималната за страната работна заплата, която към момента е 360 лв.

Проектът покрива също така и транспортни разходи на 30 % от лицата.

Желаещите младежи трябва да са регистрирани в Бюрото по труда. Ако нямат регистрация, трябва да го направят до 13 февруари 2015 г.

Проектът е част от Националния план за действие по заетостта – 2015 г., финансиран от държавния бюджет.

За повече информация:

За Габрово:

Дирекция „Бюро по труда”, Габрово – 066/808521
Регионален съвет на КНСБ – Габрово – 066/805371
За Севлиево:

„Бюро по труда”, филиал Севлиево – 0675/32650

Общински съвет на КНСБ – Севлиево– 0675/33507 и 0885970345

За Дряново:

„Бюро по труда”, филиал Дряново – 0676/72398

КНСБ, офис Дряново – 0885 970 484

За Трявна:

„Бюро по труда”, филиал Трявна – 0677/ 62549

КНСБ, офис Трявна – 0885 970 484


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Икономика

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.