Мобилният оператор А1 купува IT компанията „Стемо“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

A1 България ще придобие 100% от дяловия капитал на една от най-големите български IT компании – „Стемо“, създадена през 1991 г. в Габрово. Сделката е част от дългосрочната стратегия на А1 да се развива като един от пазарните лидери в сферата на информационните и комуникационни бизнес услуги, съобщават от мобилния оператор.

„СТЕМО е фирма с 31-годишна история. Винаги сме били водеща IT компания в страната. Гордеем се с уменията и професионализма на хората, с които работим заедно толкова дълго. Присъединяването ни към групата на А1 ще позволи да използваме по-пълноценно нашите възможности и да предлагаме IT услуги на повече международни клиенти. Сигурен съм, че това е ново предизвикателство и възможност за целия екип на СТЕМО. Синергията между СТЕМО и А1 ще доведе до повишаване на нивото на технологично развитие в страната“, коментира Георги Тихов, управител на СТЕМО.

Дългогодишният опит на „Стемо“ на българския пазар обхваща пълно портфолио от ICT услуги, като изграждане на IT инфраструктура, облачни и управляеми услуги, SAP/ERP интеграция, разработка и внедряване на софтуер, доставка и поддръжка на хардуер.

A1 България ще финансира сделката чрез наличния си капитал, а стойността ѝ няма да бъде публично оповестявана според договорката между участниците в нея. Придобиването подлежи на одобрение от съответните регулаторни органи.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.