Награди на Германската икономика в България, 25 януари 2018 © Германо-Българска индустриално-търговска камара

Габровската фирма „АМК“ е носител на Наградата на Германската икономика в България

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Награди на Германската икономика в България, 25 януари 2018 © Германо-Българска индустриално-търговска камара
Награди на Германската икономика в България, 25 януари 2018 © Германо-Българска индустриално-търговска камара

Габровската фирма „АМК – Задвижваща и управляваща техника“ ЕООД е носител на първа Награда на германската икономика в категорията „Малко и средно предприятие“. Отличието бе връчено на управителя на фирмата инж. Калоян Иванов на официална церемония в аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ на 25 януари 2018 г., съобщават от Община Габрово.

Компанията в Габрово – част от немския холдинг „АМК“

„АМК – Задвижваща и управляваща техника“ e част от немския холдинг „AMK“, който е един от водещите в света производители на електродвигатели, електрически задвижвания и управляваща техника. Компанията в Габрово има оборот от 4,35 млн. евро за 2017 г. (с 34% повече спрямо 2016 г.). Причина за разширяването на производствените мощности е стартирането на серийно производство за нов немски клиент.

95% от годишния оборот на фирмата се реализира чрез клиенти в Германия и Словения. „АМК България“ разполага с развоен отдел, работещ върху иновативни проекти за промишлен софтуер и хардуер, някои от тях се отнасят за Индустрия 4.0 и са важна част от портфолиото на „АМК Германия“.

В момента във фирмата работят 135 души (с 12% повече спрямо 2016 г.). През 2018 г. „АМК“ ще отбележи своя 20-годишен юбилей.

Наградите на германската икономика – за 14-и път

Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) награди предприятия, допринесли за развитието на българо-германските икономически отношения за 14-и път. Призовете на германската икономика в България за 2017 г. бяха присъдени в четири категории – „Голямо предприятие“, „Малко и средно предприятие“, „Корпоративна социална отговорност“ и „Иновации“. Събитието се състоя в присъствието на президента на Република България ген. Румен Радев, председателя на ГБИТК Тим Курт, посланика на Германия в България Н. пр. Херберт Салбер и ректора на Софийския университет проф. Атанас Герджиков.

Победителят във всяка от категориите е определен от жури, съставено от представители на ГБИТК, Министерство на икономиката, Министерство на външните работи, СУ „Св. Климент Охридски“, „Индъстри Уоч“, Института за пазарна икономика, Института за икономическа политика, Консултативния съвет „Индустрия“ към ГБИТК и медиите.

Повече за бизнеса в Габрово с новини, акценти, видео портал може да научите от обновения бизнес портал biz.gabrovo.net


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Икономика

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.