Ученикът от Габрово Ясен Пенчев със сребърен медал от европейска олимпиада

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ученикът от Габрово Ясен Пенчев спечели сребърен медал на 4-ата Европейска младежка олимпиада по информатика (European Junior Olympiad in Informatics – eJOI). Състезанието тази година се проведе онлайн между 2 и 6 септември, съобщават от СООПН (Сдружение на олимпийските отбори по природни науки).

Ясен учи в 8 клас в Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“. В състезанието Ясен Пенчев беше част от Отбор 2 с ръководители Юлия Димитрова (МГ Варна) и Димитър Добрев (Шуменски университет).

В олимпиадата България участва с 2 отбора от по четирима души – ученици в младшата състезателна група от най-добрите информатици в страната. Надпреварваха се общо над 80 ученици в отбори от 27 държави.  Тази година домакин на състезанието бе Грузия, а “домакин” от българска страна е град Шумен, където бяха ситуирани младежите.

Първото издание на общоевропейското състезание за ученици до 15,5 – годишна възраст eJOI се проведе през септември 2017 г. в София.

Припомняме, че Ясен Пенчев е един от първите носители на отличието „Габровец на годината 2018“ на Габрово Daily и „Бъдещност за Габрово“.

Ако искате да представим Вас и Вашите постижения в рубриката ни „ГабровциТЕ“ или познавате успешен габровец, пишете ни на editor@gabrovodaily.info. 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories ГабровциТЕ

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.