Християн Стоянов постави рекорд и спечели световното злато

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Християн Стоянов спечели златен медал на световното първенство по лека атлетика за хора с физически увреждания, което се провежда в Дубай, съобщи bTV. Християн стана световен шампион в бягането на 1500 метра.

Габровският лекоатлет пробяга разстоянието за време от 3:50.87 минути, с което постави нов рекорд на световните първенства за хора с физически увреждания и нов европейски рекорд в категория Т46, пише sport-gabrovo.com.

През август тази година Християн Стоянов стана европейски шампион в бягането на 1500 метра, група T46, на първенството за хора с физически увреждания в Берлин.

Припомняме, че Християн Стоянов е един от първите носители на отличието „Габровец на годината 2018“ на Габрово Daily и „Бъдещност за Габрово“.

Ако искате да представим Вас и Вашите постижения в рубриката ни „ГабровциТЕ“ или познавате успешен габровец, пишете ни на editor@gabrovodaily.info. Най-големите и достойните постижения ще получат шанс за номиниране за следващите отличия „Габровец на годината“ на Габрово Daily и „Бъдещност за Габрово“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories ГабровциТЕ

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.