"ГабровциТЕ" - новата рубрика на Габрово Daily

Нека говорят… ГабровциТЕ

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

"ГабровциТЕ" - новата рубрика на Габрово Daily
„ГабровциТЕ“ – новата рубрика на Габрово Daily

Автор: Момчил Цонев, главен редактор на Габрово Daily

В навечерието на Деня на народните будители 1 ноември Габрово Daily започва и най-новата си рубрика – „ГабровциТЕ“. Тя се появява логично в редакционната политика на онлайн медията. Още от създаването си като концепция Габрово Daily е медия, която не само отразява местните новини, но и прави публични успешните габровци, историите на габровците, с които може да се гордеем.

Историята на Габрово през ХХІ век се създава от конкретни хора и техните истории ще са в основата на новата ни рубрика „ГабровциТЕ“. Габровците, които с труд и постоянство са постигнали своите успехи в полза на обществото, заслужават да бъдат чути. И Габрово Daily ще говори за тях.

В над 3-годишното си съществуване Габрово Daily се открои като модерна медия, с актуални новини, с търсене на новаторското, с утвърждаване на нова визия и редакторска концепция. Като създател и главен редактор на Габрово Daily моята концепция за съвременна журналистика е, че новините не се създават само от институциите. Водещите новини се създават от хората и за хората. Градът се движи не само от инфраструктурните проекти и корпоративните новини, градът се движи от своите граждани.

Хората създават историята и променят града. Така е било винаги. Зад развитието на новобългарското образование през ХІХ век стоят имената на Априлов и Палаузов. Зад индустриалното чудо на Габрово след Освобождението стоят конкретни имена, съдби, избори в живота на конкретни предприемачи – Калпазанов, Хаджиберов, Бобчев, Пенчо Семов, Христо Райков и още много.

Днес габровците, за които искаме да ви разкажем, са различни. Някои от тях дори са още ученици – като Мартин Копчев, който носи на Габрово медали от международни състезания по математика и информатика. Сред „ГабровциТЕ“ е и лекоатлетката Валерия Стоянова, избрала да следва медицина, но с успехите си иска да бъде причина Габрово да се споменава с добро.

За част от „ГабровциТЕ“ вдъхновението е да се занимават с изкуство. Заради тях Габрово Daily създаде и специалната си рубрика „Ах, този арт“. За някои от тях вече сте чували – като младия фотограф Радослав Първанов или илюзиониста Дани Белев. За други Габрово Daily беше първата медия, която ги популяризира – като Виктория Генчева, чието изкуство е животът. Ива Ранковска – Рицарят на добра воля, който иска да бъде промяната в света. Стилиана Андреева, за която театърът е магия и начин на живот. Младите габровци, които бяха част от Театралната школа.

Сред „ГабровциТЕ“ има и предприемачи на големи габровски фирми, които споделиха своя бизнес опит и път към успеха в поредица от видеоинтервюта, достъпни на видеопортала biz.gabrovo.net, част от медийната група на Габрово Daily/ Gabrovo.net. Сред предприемачите има и млади лица – като Божидар Бошнаков, който стана инициатор международна дигитална агенция да се разрасне и в Габрово.

Казано е „По делата им ще ги познаете“. В рубриката на Габрово Daily „ГабровциТЕ“ ще ви представяме габровци, които с делата си са постигнали успех, направили са промяна. Независимо дали са наградени вече за усилията си или не. Независимо дали са успешни като творци или предприемачи. Габрово заслужава да познава „ГабровциТЕ“, които са се осмелили да направят първите крачки към нещо различно, което – вярваме – ще остане част от най-новата история на града. Очаквайте новите статии за „ГабровциТЕ“, с които можем да се гордеем.

„ГабровциТЕ“ започва като рубрика в Габрово Daily. Но нашата цел е да се развие във времето – като онлайн платформа или дори като публични срещи-разговори с героите на рубриката. Ако имате идеи и предложения, ако искате да предложите герой за рубриката ни или да станете наш партньор в развитието на идеята, пишете ни на editor@gabrovodaily.info или на нашата фейсбук страница.

Момчил Цонев е създател и главен редактор на онлайн медията Габрово Daily. Автор е на 4 книги за Габрово – „Имало едно време в Габрово”, „Габрово и габровци в старата книжнина. Т. 1. Пътеписи (1662-1878 г.)”, „Габрово след Освобождението. Спомени от Константин Вапцов” (трите в съавторство с историка Даниела Цонева) и „Снежно Габрово за деца”. Създател на първата онлайн енциклопедия за Габрово Gabrovowiki, на най-популярния клип за Габрово „Щастливо Габрово / Happy Gabrovo“ и на първата компютърна игра за Габрово Gabroville. Създател на портала за Габрово gabrovo.net и на бизнес портала biz.gabrovo.net, който представя 20 от най-успешните съвременни предприемачи в Габрово. През май 2017 г. реализира първото издание на Международен фестивал за градски изкуства и щастие „6Fest“ в Габрово, който събра в нашия град български и чуждестранни улични артисти в 10 събития (ПОВЕЧЕ ЗА 6FEST ПРОЧЕТЕТЕ ТУК). Момчил Цонев е мениджър на проектите на Сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово, което има над 10-годишна история (ПОВЕЧЕ ЗА СДРУЖЕНИЕТО ПРОЧЕТЕТЕ ТУК).


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories ГабровциТЕ

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.