Момчил Цонев е отличен в кампанията “40 до 40”

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Момчил Цонев сред отличените в „40 до 40“ © Снимка: Creative Visual Solutions

Създателят на Габрово Daily Момчил Цонев беше отличен в шестото издание на проекта “40 до 40” на Дарик радио. Церемонията по награждаването се състоя на 30 май в Астрономическата обсерватория на Софийския университет в Борисовата градина в София. Националното жури е избрало Момчил заради културния му принос към родния град Габрово.

Момчил е едва четвъртата “габровска” номинация за шестте години от съществуването на “40 до 40”, сочи справка в сайта на проекта. Габровците сред отличените до момента 240 млади българи са Надежда Савова, основател на Мрежа „Хлебни Къщи“, през 2014 г. и Христо Христов, създател на iHelp, през 2016 г. Преди 2 години е отличена и Маргарита Доровска, директор на Дома на хумора и сатирата.

“40 до 40” отличава 40 млади българи до 40 години, които са мислещи и креативни, носят предприемачески дух, работят за благото на България, споделят организаторите.

Точно в Деня на Габрово 17 май Момчил Цонев беше и гост на “Дарик радио”. Организаторите на “40 до 40” споделят за номинацията му:

Момчил Цонев – писател, журналист и културен мениджър, е един от младите вдъхновяващи българи, част от последното издание на проекта на Дарик „40 до 40“. Той е създател на първата онлайн енциклопедия за Габрово – Gabrovowiki със статии в няколко тематични категории. Създава и първата градска историческа компютърна игра – Gabroville, чрез анимация и на игрови принцип, във версия на български и на английски език. Организатор е на три издания на международен фестивал за улични изкуства 6Fest. През 2018 г. чрез медията си Габрово Daily Момчил организира и връчва първите 10 отличия “Габровец на годината” на достойни габровци от различни обществени сфери, чиято дейност е получила значителен обществен отзвук. Не напоследно място Момчил е сценарист и режисьор на документален филм за младежките организации в Габрово – “Оптимистична теория за Габрово”.

Едно от последните му начинания – “Стародумци” за споделяне на стари думи от българския език – предизвика огромен обществен интерес и вече беше представено от големи национални медии като БНТ, БНТ2, БТВ, БНР, ТВ Европа и др. На 22 май в София Момчил проведе и първото издание на новия си формат “Нощ на историите”, в което популярни поети и писатели разказваха лични и родови истории. Тази година Момчил работи и по създаването на първата си национална медия “Добрите българи”, като вече срещна подкрепата на водеща хостинг компания, Софтуерния университет и Факултета по журналистика към Софийския университет. От края на 2018 г. развива и начинанието си за туризъм, култура и история на селищата от Предбалкана в областите Велико Търново, Габрово и Ловеч – „Балканджии – сърцето на България“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories ГабровциТЕ

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.