Мартин Копчев със златен медал от Балканската олимпиада по информатика

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ученикът от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ Мартин Копчев завоюва златен медал на 27-ата Балканска олимпиада по информатика, която се проведе преди броени дни в Атина.

В състезанието участваха 55 ученици от 13 страни, съобщават от Сдружението на олимпийските отбори по природни науки. Габровецът е единственият български носител на златен медал на тази олимпиада.

Ръководители на българските състезатели са Емил Келеведжиев (ИМИ-БАН) и Руско Шиков (Ямбол).

Успехите на Мартин Копчев само от началото на 2019 г.

2019 г. започна много силно за габровския талант Мартин Копчев. През януари Мартин завоюва още два златни медала – от Международната Жаутиковска олимпиада по математика, физика и информатика и от Зимния математически турнир – Сливен. На специална церемония габровският ученик получи два златни медала за двете си участия в Австралийското математическо състезание през 2017 и 2018 г. През май Мартин стана един от финалистите в ХІ Годишни награди „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“. През август Мартин спечели сребърен медал на Международната олимпиада по информатика в Баку, Азербайджан.

Припомняме ви, че Мартин Копчев стана един от първите 10 носители на отличието „Габровец на годината“, което беше връчено в края на декември 2018 г. от медията Габрово Daily и общността „Бъдещност за Габрово“.

Ако искате да представим Вас и Вашите постижения в рубриката ни „ГабровциТЕ“ или познавате успешен габровец, пишете ни на editor@gabrovodaily.info. Най-големите и достойните постижения ще получат шанс за номиниране за следващите отличия „Габровец на годината 2019“ на Габрово Daily и „Бъдещност за Габрово“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories ГабровциТЕ

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.