Мартин Копчев и Ясен Пенчев – финалисти в ХІ Годишни награди „Успелите деца на България“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Финалисти на ХІ Годишни награди „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“

Габровските ученици Мартин Копчев и Ясен Пенчев са сред финалистите в ХІ Годишни награди „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“. Церемонията по награждаването се състоя преди броени дни в София.

Мартин беше удостоен в категория „Наука“, ІХ-ХІІ клас, а Ясен – в същата категория, но за V-VІІІ клас.

Ето какво споделят от Фондация „Димитър Бербатов“ за отличените:

Мартин Копчев и Димитър Бербатов на церемонията за Годишните награди на Фондация „Димитър Бербатов“, май 2019 г. © Фондация „Димитър Бербатов“

Успехите на Мартин Копчев

Деветокласникът от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ – гр. Габрово Мартин Копчев е познат на Фондация „Димитър Бербатов” от 2011 г., когато е само малък математик, а от 2017 г. вече е единственият българки ученик, класиран в два национални отбора – по математика, и по информатика.

През 2018 г. възпитаникът на г-жа Зорница Дженкова и г-жа Христина Георгиева участва в 24 национални и международни състезания и олимпиади по информатика и математика, от които има спечелени 17 първи места, 7 златни, 4 сребърни и 2 бронзови медала, 1 първа награда и др. Бронзов медалист при по-големите от ХХХ Международна олимпиада по информатика в Япония, сребърен медалист при по-големите на ХХVI Балканска олимпиада по информатика в Румъния, сребърен медалист от XXII Младежка Балканска олимпиада по математика за ученици в Гърция, сребърен медалист от Romanian Master of Informatics, златен медалист на X Международен есенен турнир по информатика в Шумен, и др. През 2018 г. Мартин печели медал за България във всяка една олимпиада и турнир (информатика и математика), в които е участвал с националните отбори.

Мартин е член и на Клуб 2011, Клуб 2012, Клуб 2013, Клуб 2014, Клуб 2015, Клуб 2016 и Клуб 2017 на Фондация “Димитър Бербатов”. Лауреат на Голямата награда за 2013 г. и 2017 г., финалист и за 2016 г.

Припомняме: Мартин Копчев от Габрово е победител в Х годишни награди „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“

Ясен Пенчев и Димитър Бербатов на церемонията за Годишните награди на Фондация „Димитър Бербатов“, май 2019 г. © Фондация „Димитър Бербатов“

Успехите на Ясен Пенчев

Ясен Пенчев от гр. Габрово, на 13 години, е ученик на г-жа Радка Петрова, г-жа Галя Неделчева, г-жа Невена Събева, проф. Емил Колев, г-н Васил Василев и г-н Александър Иванов. През 2018 г. Ясен печели над 40 награди в областта на математиката и информатиката, от които 15 са от международни състезания в Банкок, Сеул, Москва и др., с които за първи път влиза в нашата тройка на най-добрите.

На финала на Тайландската международна математическа олимпиада в Банкок (Тайланд), Ясен печели единствената шампионска купа при шестокласниците с първи резултат в света. Ясен се занимава и с информатика. През учебната 2017/2018 г. завършва на второ място в официалната ранг листа на състезателите по информатика за VI клас.

Ясен е член и на Клуб 2013, Клуб 2014, Клуб 2015, Клуб 2016 и Клуб 2017 на Фондация „Димитър Бербатов”, включително с постижения по… изобразително изкуство.

Мартин и Ясен са ученици в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“. Заради множеството си постижения те станаха и едни от първите носители на отличието „Габровец на годината 2018“ , инициирано от Момчил Цонев чрез медията Габрово Daily и общността „Бъдещност за Габрово“.

Ако искате да представим Вас и Вашите постижения в рубриката ни „ГабровциТЕ“ или познавате успешен габровец, пишете ни на editor@gabrovodaily.info. Най-големите и достойните постижения ще получат шанс за номиниране за следващите отличия „Габровец на годината 2019“ на Габрово Daily и „Бъдещност за Габрово“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories ГабровциТЕ

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.