Мартин Копчев завоюва сребро на Международна олимпиада по информатика

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Мартин Копчев със сребърен медал от Международна олимпиада по информатика в Баку © mediabricks.bg

Ученикът в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ в Габрово Мартин Копчев спечели сребърен медал на Международната олимпиада по информатика в Баку, Азербайджан, съобщава mediabricks.bg.

Българските ученици завоюваха 1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов медал в Баку. Те се състезаваха с 327 участници от 87 държави. Това е най-доброто представяне на България на Международната олимпиада по информатика за последните 5 години.

Успехите на Мартин Копчев само от началото на 2019 г.

2019 г. започна много силно за габровския талант Мартин Копчев. През януари Мартин завоюва още два златни медала – от Международната Жаутиковска олимпиада по математика, физика и информатика и от Зимния математически турнир – Сливен. На специална церемония габровският ученик получи два златни медала за двете си участия в Австралийското математическо състезание през 2017 и 2018 г. През май Мартин стана един от финалистите в ХІ Годишни награди „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“.

Припомняме ви, че Мартин Копчев стана един от първите 10 носители на отличието „Габровец на годината“, което беше връчено в края на декември 2018 г. от медията Габрово Daily и общността „Бъдещност за Габрово“.

Ако искате да представим Вас и Вашите постижения в рубриката ни „ГабровциТЕ“ или познавате успешен габровец, пишете ни на editor@gabrovodaily.info. Най-големите и достойните постижения ще получат шанс за номиниране за следващите отличия „Габровец на годината 2019“ на Габрово Daily и „Бъдещност за Габрово“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories ГабровциТЕ

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.