Иван Димитров на международното състезание Sofia grand prix, 11.11.2018. Снимка: Личен архив

Иван Димитров – 14-годишният габровец със 100 медала по карате

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Иван Димитров на международното състезание Sofia grand prix, 11.11.2018. Снимка: Личен архив
Иван Димитров на международното състезание Sofia grand prix, 11.11.2018. Снимка: Личен архив

Младият габровски състезател по Шотокан карате до Иван Димитров е сред номинираните за Годишните награди „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“. Иван тренира при Владимир Вътев в Карате клуб „Янтра“ в Габрово. Ученик е в Националната Априловска гимназия.

Габровецът тренира карате от 4-годишен, на 6-годишна възраст е първото му национално състезание, в което печели два медала. Въпреки че е само на 14 години, вече е спечелил около 100 медала, повечето златни. Иван Димитров има една световна титла, бронзови и сребърни отличия от европейски и световни състезания в Сърбия, Германия,Унгария, Молдова.

Номиниран е в Клуб 2018 за Годишните награди на Фондация „Димитър Бербатов“ за следните си постижения през 2018 г.:

  • Първо място, златен медал и титла „национален шампион“ – шобу ипон кумите, за 14-15-годишни и първо място, златен медал и титла „национален шампион“ – ката, за 14-15-годишни от ХIII Национално първенство по шотокан карате до –  София, 25.03.2018 г. Състезанието е от календара на Българска федерация шотокан карате до (БФШК).
  • Първо място и носител на националната купа – ката, за 14-15-годишни и първо място и носител на националната купа – Асай рю ката, за 14-15-годишни от VII Национално състезание за Националната купа по шотокан карате до – Габрово, 03.06.2018 г.
    Състезанието е от календара на Българска федерация шотокан карате до (БФШК).
  • Първо място – шобу ипон кумите, за 14-15-годишни, от Международен турнир по шотокан карате до „Sofia Grand Prix” – София, 11.11.2018 г. Състезанието е от календара на Българска федерация шотокан карате до (БФШК).

През 2018 г. Иван спечели общо 8 златни и 3 сребърни медала в индивидуални дисциплини на национални състезания. През октомври 2018 г. той взе участие в Световното първенство по шотокан карате до в Кишинев (Молдова), където заедно със свои съотборници успя да завоюва два бронзови медала в категориите ката кадети – момчета, и кадети – микс.

Ученикът от Габрово активно се занимава със ски, сноуборд и колоездене. Има интерес към графичния дизайн и програмирането.

Повече за номинацията в сайта на Фондация „Димитър Бербатов“ може да видите тук.

Ако искате да представим Вас и Вашите постижения в рубриката ни „ГабровциТЕ“ или познавате успешен габровец, пишете ни на editor@gabrovodaily.info. Най-големите и достойните постижения ще получат шанс за номиниране за следващите отличия „Габровец на годината 2019“ на Габрово Daily и „Бъдещност за Габрово“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories ГабровциТЕ

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.