10-те носители на отличието "Габровец на годината" 2018

„Габровец на годината“ – с национално жури и „Вот на публиката“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

10-те носители на отличието "Габровец на годината" 2018
10-те носители на отличието „Габровец на годината“ 2018

Габрово Daily покани национално жури, като част от тристепенна селекция за определянето на крайните 10 носители на отличието „Габровец на годината“. Въпреки че 10-те финалисти са равноправни носители на приза, до 21 декември на Фейсбук страницата на Габрово Daily ще може да гласувате за победител в отделната категория „Вот на публиката“, четете повече в статията по-долу.

Церемонията по награждаването ще се състои на 21 декември от 18:00 ч. в зала „Възраждане“ в Габрово с вход свободен. Присъединете се към Фейсбук събитието за церемонията ТУК.

Кои са носителите на приза „Габровец на годината“ – в нашата статия ТУК

Габрово Daily проучи подробно световния опит в подобни формати от типа „Личност на годината“. Запознайте се с подробностите от процеса по избора на номинираните.

За да се определят финалните номинации са прегледани 1083 статии от 2018 г. в Габрово Daily. До финалното отличие се стигна след тристепенна селекция, с което се цели носителите да са наистина хора, заслужили приза „Габровец на годината“. За да има пълна прозрачност и номинираните да са хора, които имат видимо обществено признание, е въведен строг критерий за допускане до номинация – минимум 100 харесвания от социалните мрежи на публикацията в Габрово Daily за съответното лице (група). Номинациите бяха гласувани от национално жури, в което няма нито един габровец – с цел пълна безпристрастност на избора и липсата на каквито и да е местни обвързаности с някой от номинираните. В националното жури участваха: Венко Добрев – съосновател на “Успелите.бг”, Марио Мишев – съосновател на “Българска история”, Румен Баросов – главен редактор на литературното списание “Ах, Мария” и директор на Фондация за българска литература.

Ето и подробности за членовете на националното жури:

Венко Добрев. Uspelite.bg

Венко Добрев е съосновател на най-голямата положителна онлайн медия у нас – uspelite.bg Експерт международни проекти в Агенция за регионално икономическо развитие – Стара Загора. Добрев е съосновател и на сайта otbaba.bg, който популяризира ръчно плетени продукти от български баби.

Марио Мишев. „Българска история“

Марио Мишев е съосновател на “Българска история” – най-големият исторически сайт у нас. Автор е на пет книги, водещ на предаването „Историята оживява“ в BiT, както и сценарист на документалните филми и поредици на “Българска история”. Ръководи обиколките по училища и уроците по родолюбие, които сдружението осъществява от пет години.

Румен Баросов. Фондация за българска литература

Румен Баросов е главен редактор и един от основателите (през 1990 г.) на литературното списание “Ах, Мария”. Директор и основател на Фондация за българска литература. Поет, сценарист на филми и културен мениджър.

Можете да гласувате за „Вот на публиката“ до 21 декември

Един от десетте носители на отличието ще спечели в категория „Вот на публиката“. Победителят ще се определи на базата на брой харесвания и споделяния на номинацията във Facebook. Така вотът ще бъде публичен, прозрачен и неанонимен. От 11 декември до 9:00 ч. на 21 декември 2018 г. всеки ще може да гласува с харесване и споделяне на снимката на избран номиниран в албума на отличените във фейсбук страницата на Габрово Daily ТУК. Всяко харесване и споделяне на снимката носи по 1 точка. За победител ще бъде определен този, който е събрал най-много точки, т.е. сумата от броя на харесванията и споделянията е най-голяма. (Пример: А има 5 харесвания и 30 споделяния = 35 точки. Б има 20 харесвания и 5 споделяния = 25 точки. Печели А с 35 точки).

Всички финални номинации са равнопоставени носители на отличието “Габровец на годината”. Гласуването на публиката определя само победител в специфичната категория “Вот на публиката”.

Можете да се запознаете в детайли с концепцията, критериите и правилата на отличието “Габровец на годината” ТУК.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories ГабровциТЕ

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.