Ева Петкова

Ева Петкова от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ – математичката, която стана „Спортист на Габрово“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ева Петкова
Ева Петкова. Снимка: сайт на Фондация „Димитър Бербатов“

Ученичката от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ в Габрово Ева Петкова е сред номинираните за Годишните награди на Фондация „Димитър Бербатов“. Тя е част от „Клуб 2018“ на „Успелите деца на България“.

Но това не е първото признание за спортните й успехи. Ева Петкова е сред десетте призьори на „Спортист на Габрово“ за 2018 г. с осмо място в класацията. През 2018 г. Ева Петкова беше избрана и за спортен талант на „Еврофутбол“ – габровката получи финансиране за спортен лагер в Белмекен и екипировка.

Ева Петкова получава наградата за "Спортист на Габрово" 2018 © Община Габрово
Ева Петкова получава наградата за „Спортист на Габрово“ 2018 © Община Габрово

Успехите на Ева Петкова на пистата през 2018 г.

До номинацията й за наградата на Фондация „Димитър Бербатов“ се стига след поредица от успехи на спортния терен през изминалата година:

  • Първо място, златен медал и титла „републикански шампион“ – 400 м гладко бягане, момичета – Държавно първенство по лека атлетика в зала за момичета и момчета под 16 г. – София, 17.02.2018 г.
  • Първо място, златен медал и титла „републикански шампион“ – момичета – Национален шампионат по планинско бягане за момичета и момчета под 16 г. – Нова Загора, 21.04.2018 г.
  • Първо място, златен медал и титла „републикански шампион“ – 800 м гладко бягане, девойки – Държавно първенство по лека атлетика на открито за юноши и девойки под 18 г. – София, 27.05.2018 г.
  • Първо място, златен медал и титла „републикански шампион“ – 1500 м гладко бягане, момичета – Държавно първенство по лека атлетика на открито за момичета и момчета под 16 г. – София, 07.07.2018 г.
  • Второ място и сребърен медал – 1500 м гладко бягане, момичета, родени 2003 г. – Европейски детски атлетически игри (EKAG) – Бърно (Чехия), 11.09.2018 г.

От 2015 г. Ева тренира лека атлетика в Атлетически клуб „Орловец-93“ в Габрово при треньора Веселин Георгиев. Сред другите интереси на Ева са музика и математика. Ева учи в паралелка по математика и немски език в габровската Природоматематическа гимназия.

Повече за номинацията на Ева Петкова в „Клуб 2018“ на Фондация „Димитър Бербатов“ може да прочетете тук.

Ако искате да представим Вас и Вашите постижения в рубриката ни „ГабровциТЕ“ или познавате успешен габровец, пишете ни на editor@gabrovodaily.info. Най-големите и достойните постижения ще получат шанс за номиниране за следващите отличия „Габровец на годината 2019“ на Габрово Daily и „Бъдещност за Габрово“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories ГабровциТЕ

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.