Рисунка на Вяра Пенчева "Син кит", трето място в Националния конкурс за детска рисунка „Водата – извор на живот“, 2019

Малката габровска художничка Вяра Пенчева с четири нови награди

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Рисунка на Вяра Пенчева "Син кит", трето място в Националния конкурс за детска рисунка „Водата – извор на живот“, 2019
Рисунка на Вяра Пенчева „Син кит“, трето място в Националния конкурс за детска рисунка „Водата – извор на живот“, 2019

Малката художничка от Габрово Вяра Пенчева спечели четири нови награди в три международни и един национален конкурс за детска рисунка.

С рисунката си „Архитект“ Вяра Пенчева се нареди сред победителите в V Международен конкурс за детска рисунка „Чрез изкуство към живота“. Конкурсът се организира ежегодно от Центъра за художествено образование на Държавното автономно учебно заведение за висше професионално образование в Москва „Московски институт за отворено образование“. През 2019 г. в конкурса участваха 5236 рисунки от 12 различни държави. Темата бе „Радост от труда“. Рисунките бяха оценени от жури с председател проф. Борис Михайлович Неменский – директор на Централния художествен музей.

Вяра спечели втора награда във възрастовата група 7 – 10 години на X Международен конкурс за детска рисунка – Салон на изкуствата „ARTE MICI” (Малки изкуства). Отличията бяха връчени на 23 март в румънския град Мотру. През 2019 година в конкурса участваха 567 деца, разпределени в три възрастови групи. Вяра участва в конкурса с две свои рисунки.

Трето място в първа възрастова група (I – IV клас) завоюва Вяра в Международния конкурс за рисунка и фотография, посветен на Световния ден на водата – 22 март. Наградите бяха връчени на 22 март в Русе. В конкурса участваха повече от 680 творби от 12 държави от три различни континента. През 2019 г. темата на конкурса бе „Вода за всички“.

Още едно трето място спечели Вяра Пенчева, но този път от Националния конкурс за детска рисунка „Водата – извор на живот“. Конкурсът се провежда ежегодно в Бургас. Рисунката на Вяра „Син кит“ се състезава в първа възрастова група (I – IV клас).

Талантливите деца на семейство Пенчеви

Вяра е възпитаничка на габровската художничка Елиза Ковачева – Цокова. Рисунките и са изпълнени с ярки цветове и се отличават с оригинален стил. За Вяра изкуството е вълшебство, което и дава възможност да изразя своите мисли, желания и мечти. Тя смело продължава да рисува и да краси света.

Вяра е лауреат на Голямата награда на Фондация „Димитър Бербатов“ за постижения в област изкуства през 2016 г. и финалист на Голямата награда през 2017 г. за ученици от I до IV клас. Вижте повече тук.

Братът на Вяра – Ясен Пенчев, също е сред младите габровски таланти. Той стана един от първите носители на отличието „Габровец на годината 2018“ на Габрово Daily и общността „Бъдещност за Габрово“.

ОЩЕ ОТЛИЧИЯ ЗА ВЯРА ПЕНЧЕВА ТАЗИ ГОДИНА

Вяра Пенчева с първо място в конкурс за детска рисунка в Сунгурларе

Вяра Пенчева от Габрово с награда от конкурса „Наследници на Дечко Узунов“

Ако искате да представим Вас и Вашите постижения в рубриката ни „ГабровциТЕ“ или познавате успешен габровец, пишете ни на editor@gabrovodaily.info. Най-големите и достойните постижения ще получат шанс за номиниране за следващите отличия „Габровец на годината 2019“ на Габрово Daily и „Бъдещност за Габрово“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories ГабровциТЕ

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.