Вяра Пенчева спечели първо място в световен конкурс за детска рисунка

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Малката габровска художничка Вяра Пенчева спечели първо място на 22-рия Световен конкурс за детска рисунка, организиран от международната организация „Peace Pals International”. Тя победи във възрастовата група 8-10 години. Резултатите бяха обявени на 21 септември – Световен ден на мира.

Това е третото участие на Вяра в този конкурс. През 2017 г. нейната рисунка бе избрана за финалист, а през 2018 г. – за посланик на мира.

Рисунката на Вяра изобразява две деца, които играят баскетбол и два бели гълъба, които държат кош във формата на венец от цветя. Темата на конкурса, която избират организаторите, е „Спорт и мир“. Част от рисунките ще бъдат включени в международна изложба в Япония, съпътсваща олимпийските игри. Причината за това е, че съорганизатор на конкурса е Goi Peace Foundation – неправителствена организация в Япония, която организира програми в подкрепа на предстоящите олимпийски и параолимпийски игри в Япония през 2021 г.

През 2019/2020 г. в конкурса са участвали 5300 творби на деца на възраст от 5 до 16 години от 83 държави по целия свят, разпределени в 4 възрастови групи.

Габрово Daily търси успешните габровци, които имат значими отличия в конкурси или състезания или са постигнали нещо значимо в своята сфера. Ако искате да представим Вас и Вашите постижения в рубриката ни „ГабровциТЕ“ или познавате успешен габровец, пишете ни на editor@gabrovodaily.info. 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories ГабровциТЕ

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.