Вяра Пенчева с награда от ХII Национален конкурс за детска рисунка "Наследници на Дечко Узунов". Снимка: Личен архив

Вяра Пенчева от Габрово с награда от конкурса „Наследници на Дечко Узунов“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Вяра Пенчева с награда от ХII Национален конкурс за детска рисунка "Наследници на Дечко Узунов". Снимка: Личен архив
Вяра Пенчева с награда от ХII Национален конкурс за детска рисунка „Наследници на Дечко Узунов“. Снимка: Личен архив

Ученичката от Габрово Вяра Пенчева е сред победителите в ХII Национален конкурс за детска рисунка „Наследници на Дечко Узунов“. Вяра спечели специалната награда на директора на Националното училище по пластични изкуства и дизайн  „Акад. Дечко Узунов“ – Казанлък.

Церемонията по награждаването се проведе на 22 февруари 2019 г. в Казанлък. Вяра печели за трети път това високо отличие на конкурса – 2015, 2016 и 2019 г.

Преди броени дни Вяра Пенчева спечели първо място в раздел „Живопис и графика“ на националната изложба-конкурс за детска рисунка „Свети Трифон Зарезан“ в Сунгурларе. Вижте подробности тук.

Вяра е възпитаничка на габровската художничка Елиза Ковачева-Цокова. Тя започва  да рисува и да участва в конкурси по изобразително изкуство още на 4-годишна възраст. До настоящия момент (за период от 5 години) е спечелила повече от 100 награди от национални и международни конкурси от цял свят – САЩ, Великобритания, Япония, Франция, Индия, Беларус, Унгария, Русия, Чехия, Малайзия и др. През 2017 г. Вяра Пенчева стана победител на ІХ годишни награди „Успелите деца на България“, които се раздават от Фондация „Димитър Бербатов“. Вижте повече тук.

Братът на Вяра – Ясен Пенчев, също е сред младите габровски таланти. Той стана един от първите носители на отличието „Габровец на годината 2018“ на Габрово Daily и общността „Бъдещност за Габрово“.

Ако искате да представим Вас и Вашите постижения в рубриката ни „ГабровциТЕ“ или познавате успешен габровец, пишете ни на editor@gabrovodaily.info. Най-големите и достойните постижения ще получат шанс за номиниране за следващите отличия „Габровец на годината 2019“ на Габрово Daily и „Бъдещност за Габрово“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories ГабровциТЕ

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.