9-годишната Вяра Пенчева от Габрово с голямата награда на международен конкурс в Румъния

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Вяра Пенчева с голяма награда на международен конкурс в румънския град Яш. Снимка: Личен архив

Рисунка на 9-годишната Вяра Пенчева от Габрово спечели голямата награда в международния конкурс – изложба на визуални изкуства „Структура и цвят“ в румънския град Яш. Отличието се присъжда само на един от всички участници.

Конкурсът се е провел в два етапа – дистанционен и присъствен. През 2019 г. в първия етап са участвали деца на възраст от 3 до 18 години от 8 държави. Темата, по която са работили младите художници, е „Мир. Приятелство. Природа“.

От 17 до 19 юни 2019 г. в гр. Яш, Румъния, се е провел и присъственият етап на конкурса – като блиц-състезание. Само за 90 минути децата е трябвало да нарисуват рисунка във формат А3 по определена тема, под наблюдението на квестори. Темата „Моите приятели“ е била съобщена буквално секунди преди началото на състезанието.

Вяра е направила своята рисунка с графични материали – пастели. Въпреки краткото време, малката габровка е успяла да завърши рисунката. Вяра е нарисувала три деца от различни раси как засаждат заедно дръвче. Нарисувала е и своя верен приятел – кучето Топчо, както и птичка и слънце. Идеята за приятелството и сътудничеството между децата е впечатлила журито.

Ако искате да представим Вас и Вашите постижения в рубриката ни „ГабровциТЕ“ или познавате успешен габровец, пишете ни на editor@gabrovodaily.info. Най-големите и достойните постижения ще получат шанс за номиниране за следващите отличия „Габровец на годината 2019“ на Габрово Daily и „Бъдещност за Габрово“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories ГабровциТЕ

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.