Вяра Пенчева спечели сребърен медал от световен конкурс в Япония

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Малката габровска художничка Вяра Пенчева спечели сребърен медал от 27-ия Световен конкурс за детска рисунка, организиран от японската Асоциация IE-NO-HIKARI. Конкурсът се провежда в Токио ежегодно от 1993 г. до днес.

През настоящата година в Световния конкурс за детска рисунка са участвали 18 593 деца на възраст от 6 до 15 години.  Поради големия брой участници селекцията на рисунките е преминала през няколко етапа, като до финала са достигнали 200 рисунки. Това е огромно постижение и признание за таланта на малката габровска художничка, защото в конкурса няма възрастови групи и рисунките на всички участници се оценяват заедно.

Това не е първото участие на Вяра в този конкурс. През 2017 година Вяра спечели Почетна грамота със своя „Тукан“. Вяра е ученичка в СУ „Райчо Каролев“ – Габрово и възпитаничка на габровската художничка Елиза Ковачева – Цокова (Художествена школа „Елиза Арт“).

Вяра е лауреат на Голямата награда на Фондация „Димитър Бербатов“ за постижения в област Изкуства през 2016 г. и финалист на Голямата награда през 2017 г. (за ученици от I до IV клас).

Ако искате да представим Вас и Вашите постижения в рубриката ни „ГабровциТЕ“ или познавате успешен габровец, пишете ни на editor@gabrovodaily.info.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories ГабровциТЕ

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.